MAVZU: BOLALARDA PROFILAKTIK EMLASHLAR - Yusupova Nasibaxon Egamberdiyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Emlash yoki vaksinatsiya — odam va hayvonlarda infeksion  kasalliklar yuqishining oldini olish usuli. Bunda organizmga vaksinalar, immun zardoblar yoki gammaglobulin yuborib, sunʼiy faol yoki passiv immunitet hosil qilinadi. Sunʼiy faol immunitet  hosil  qilish  uchun  odam  vaksinalar  bilan  emlanadi,  bunda  organizmda yuborilgan vaksina tarkibidagi antigenlarga qarshi faol immunitet rivojlanadi.