PAST KONSENTRATSIYALI SIRKA KISLOTASI TA`SIRIDA 3 OYLIK OQ ZOTZIZ KALAMUSHLAR INGICHKA ICHAK DEVORIDAGI MORFOLOGIK O‘ZGARISHLARNI O`RGANISH. - Hamroyeva Lola Rizoyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Oshqozon  ichak  traktining  kimyoviy  kuyishlarini  o`rganishda    faol  davom etayotgan  tadqiqotlar  ushbu  muammoning  murakkabligini  va  uning  dolzarbligini tasdiqlaydi.  Amerika  Zaharlarni  nazorat  qilish  markazlari  assotsiatsiyasining ma'lumotlariga ko'ra, faqat 2008 yilda 1,6 milliondan ortiq bolalar zaharlanishi sodir bo'lgan,  ishqoriy  qizilo'ngach  kuyishlari  18-46%  hollarda  turli  xil  uy  kimyoviy moddalarini iste'mol qilgandan keyin qayd etilgan