BOSHLANG’ICH SINF O‘QUVCHILARINING INTEGRATSION YONDASHUV ASOSIDA IJODIY SALOHIYATINI OSHISH YO‘LLARI - XOLQO‘ZIYEVA NOZIMA (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu  maqolada  boshlang‘ich  sinf  o‘quvchilarining  ijodiy  salohiyatini oshirishning  integratsion  yondashuv  asosida  amalga  oshirilishi  ko‘rib  chiqiladi. Integratsion yondashuv o‘quvchilarga turli fanlar o‘rtasida bog‘lanishlarni o‘rnatish va bir vaqtning o‘zida bir nechta ko‘nikmalarni rivojlantirish imkonini beradi. Maqola ijodiy fikrlash, tasavvur va muammoni hal qilish kabi ko‘nikmalarni rivojlantirishga yordam beradigan metod va texnikalar bilan tanishtiradi. Shuningdek, o‘quvchilarda o‘z-o‘zini ifoda etish, tashabbuskorlik va xulq-atvorni yaxshilash uchun integratsion yondashuvning  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Ta'lim  jarayonida  ijodiy  salohiyatni oshirishning samarali usullari va metodik yondashuvlar keltirilgan.