BOSHLАNGʼICH SINF OʼQUVCHILАRINING TEXNOLOGIK KOMPETENTSIYALАRINI OʼYIN FАOLIYATI VOSITАSIDА RIVOJLАNTIRISH - Hasanova Gulnoz Qosimovna; Ahrorova Shahrizoda Anvar qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur  maqolada  boshlanғich  sinf  o‘quvchilarining  texnologik kompetensiyalarini rivojlantirish jarayonida o‘yin faoliyatining ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy pedagogik yondashuvlar, interaktiv o‘yin texnologiyalari va STEM ta’limining roli haqida so‘z yuritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, o‘yin  uslublaridan  foydalanish  bolalarning  texnologiyalarga  bo‘lgan  qiziqishini oshirish  bilan  birga,  ularning  mustaqil  fikrlash  va  muammolarni  hal  qilish qobiliyatlarini ham rivojlantiradi.