PSIXOLOGIYADA SEZGI SHAKLLANISHINING MUHIM MASALALARI - Yuldasheva Shabnam Xikmatillayevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  inson  tanasi  sezgi  turlari  va  adaptatsiyasi o'rganilgan  Sezgi  –  ongimizga  ayni  vaqtda,  bevosita  ta’sir  qilib  turgan  narsa  va hodisalarning ayrim xususiyatlarini aks ettirishdan iborat psixik jarayondir. Materiya bizning sezgi organlarimizga ta’sir qilib sezgi hosil qiladi.