INTINSIV KASBGA YO’NALTIRISH MARKAZLARINING ARXITEKTURAVIY SHAKLLANTIRISH - Odilov Elyorbek; I.M.Kosimov (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu  maqolada kasbga yo‘naltirish markazlarining ahamiyati, ularning vazifalari va jamiyat taraqqiyotidagi roli yoritilgan. Markazlarning yoshlarni kasb tanlashda qo‘llab-quvvatlashi, shaxsiy qobiliyatlarni aniqlashdagi o‘rni va amaliy mashg‘ulotlarni tashkil etishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, markazlarni samarali  shakllantirish  uchun  zamonaviy  infratuzilmani  yaratish,  malakali mutaxassislarni  jalb  qilish  va  innovatsion  texnologiyalardan  foydalanish  bo‘yicha tavsiyalar  berilgan.  Ushbu  markazlar  orqali  ishsizlik  darajasini  pasaytirish  va iqtisodiyotga malakali kadrlarni yetkazib berish imkoniyatlari ham ko‘rsatib o‘tilgan. Maqola kasbiy ta'lim tizimini rivojlantirish va yoshlarni kelajakda muvaffaqiyatli kasb tanlashga yo‘naltirish bo‘yicha amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.