MAVZU: YURAK QON TOMIR TIZIMI KASALLIKLARIDA ZAMONAVIY REABLITATSIYA USULLARI. - Pratov Muxammadg’ulomjon Qo’chqarovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Yurak  qon-tomir  sistemasi  kasalliklari —  yurak,  arteriyalar  va  venalar kasalliklari.  Ular  juda  koʻp  va  xilma-xil.  Bu  kasalliklarning  baʼzilari  (revmatizm, miokardit va boshqalar) yurakni, ayrimlari arteriya (ateroskleroz) yoki venalarni (mas, tromboflebit),  boshqalari  butun  yuraktomir  sistemasini  shikastlaydi  (gipertoniya kasalligi)