MAVZU: BOLALARDA QON VA QON YARATISH A’ZOLARI KASALLIKLARI - Sotvoldiyev Abdug’ulom Karimovich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Bolalardagi qon kasalliklari bolalarda qon va qon hosil qiluvchi to'qimalarga ta'sir qiladigan keng ko'lamli sharoitlarni o'z ichiga oladi. Ushbu kasalliklarni davolash usullari o'ziga xos holatga va uning og'irligiga qarab farqlanadi. Ba'zi keng tarqalgan bolalar  qon  kasalliklariga  anemiya,  gemofiliya,  o'roqsimon  hujayrali  kasallik  va leykemiya kiradi.