O‘ZBEKISTONDA YENGIL SANOAT SOHASI TARIXINING O‘RGANILISHI: TAHLIL VA NATIJALAR - Shonazarov Elnur Abbos o‘g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. O‘zbekiston janubiy viloyatlarida yengil sanoat sohasida amalga oshirilgan iqtisodiy siyosatning asl mohiyati xolis yoritilib, sanoat taraqqiyotining bir tomonlama  ixtisoslashuvi,  ishlab  chiqarishning  sun’iy  ravishda  jadallashtirilishi, sanoat  ishchilar  tarkibini  shakllantirish  hamda  kadrlar  tayyorlash  jarayonidagi ziddiyatli holatlar ilmiy asosda tahlil qilingan.