MAVZU: QARIYALARNING TAYANCH-HARAKAT TIZIMI KASALIKLARI - Abduraimova Kenjaxon Abduxalilovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Tayanch  harakat  apparatining  suyak  va  tog’ay  to’qimalarida,  boylamlarida yosho’tishi bilan distrofik- destruktiv o’zgarishlar, osteoporozlar paydo bo’ladi. Suyak, tog’ay apparatining qarish jarayoni odam bo’yining pasayishi bilan ifodalanadi. Bunga umurtqa  pog’onasining  egilishi,  umurtqalararo  diskning  va  suyak  tog’aylarining yupqalashuvi sabab bo’ladi.