ЭРКАК ВА АЁЛ ЭМОЦИОНАЛ НУТҚИНИНГ ЛЕКСИК САТҲИ - Ҳақбэрдиева Гулрух Толибовна, (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация Ушбу  тадқиқотда  эркак  ва  аёлнинг  эмоционал  нутқининг  лексик  сатҳи таҳлил  қилинган.  Эмоционал  нутқ,  инсоннинг  ҳис-туйғуларини, муносабатларини  ва  ички  дунёсини  ифодалашда  муҳим  аҳамиятга  эга. Тадқиқотда  эркаклар  ва  аёлларнинг  эмоционал  нутқидаги  лексик элементларнинг  фарқлари,  уларнинг  контекстуал  ишлатилиши  ва  алоҳида эмоцияларни  ифодалаш  усуллари  кўриб  чиқилган.  Шунингдек,  тадқиқотда гендерга асосланган лексик фарқлар, уларнинг ижтимоий ва маданий контексти, шунингдек, эмоционал нутқнинг самарадорлиги ва ижтимоий муносабатлардаги роли ҳам таҳлил қилинган.