O'QUVCHILARNI TO’G’RI KASB TANLASHGA YO’NALTIRISH MASALALARI - Rajabova Oygul Atoxonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  O'quvchilarni  to’g’ri  kasb  tanlashlari  va  o’z  sohasining  yetuk mutaxassislari  bo’lishlarida  kasblarning  inson  oldiga  qo’yadigan  talablarini  bilish muhimdir. Mazkur maqolada har qanday kasb egasi o’z sohasini to’g’ri tanlay olishi uchun  qanday  kasbiy  va  shaxsiy  talabalarni  bilishi  lozimligi  masalasi  keng  tarzda tahlil etilgan. Shuningdek, hayot sifatini oshirishda soha egasining o’zi bajarayotgan faoliyatidan  qanchalik  darajada  qanoat  hosil  qilishi,  o’z  hayotidan  mamnunlik darajasi ham muhim ekanligi asoslangan.