YOSH SPORTCHILARDA JISMONIY SIFATLARNI KUCHAYTIRISH - Sharifbayev Diyorbek Xayrulla o‘g‘li; Otaqulov Murodjon Nizomjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  yosh  sportchilarning  jismoniy  sifatlarini rivojlantirish  usullari  tahlil  qilinadi.  Jismoniy  tayyorgarlik  sportchilarning  umumiy natijalariga  bevosita  ta’sir  qiluvchi  muhim  omillardan  biri  hisoblanadi.  Maqolada kuch,  chidamlilik,  tezlik,  chaqqonlik,  moslashuvchanlik  va  muvozanat  kabi  asosiy jismoniy sifatlarni rivojlantirish bo‘yicha ilmiy yondashuvlar yoritiladi. Shuningdek, sportchilarning  to‘g‘ri    egiluchanlik  ham  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  natijalari  shuni ko‘rsatadiki, tizimli va ilmiy asoslangan mashg‘ulotlar yosh sportchilarning natijalarini sezilarli darajada yaxshilashga yordam beradi.