SOVETLAR HUKMRONLIGI DAVRIDA O’ZBEKISTONDA MILLIY MAKTABLAR VA ULARNING FAOLIYATI - Jumayeva Shaxlo Suyunovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.Ushbu  maqolada    Rossiya  imperiyasining  mustamlakachilik faoliyati  natijasida  o’lkada  mavjud  bo’lgan  madrasa  va  mahalliy  diniy  maktablar faoliyatini cheklab, ular ustidan doimiy nazorat yuritish siyosatini olib bordi. Bunday siyosat uzoq yillar davomida mamlakatimizda maorif sohasining rivojlanishida to’siq bo’lib kelganligi tahlil qilinadi.