MAKTABLARDA GAZ QONUNLARINI PHET SIMULYATSION DASTURI ORQALI TUSHUNTIRISH METODIKASI - SAYIDOV NAMOZJON ERKIN O‘G‘LI (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada maktablarda gaz qonunlarini tushuntirishda PhET simulyatsion dasturidan  foydalanish  metodikasi  yoritiladi.  O‘quvchilarning  mavzuni  vizual  va interaktiv  tarzda  tushunishiga  yordam  berish  maqsadida  simulyatsiyalarning afzalliklari  va  ularni  dars  jarayonida  qo‘llash  usullari  ko‘rib  chiqiladi.  Metodika o‘quvchilarning nazariy bilimlarini mustahkamlash, eksperimentlarni xavfsiz va aniq bajarish, shuningdek, ilmiy tadqiqot ko‘nikmalarini rivojlantirishga yo‘naltirilgan.