AERODINAMIK QUVURLAR VA HAVO OQIMI: TARIX, TAMOYILLAR VA ZAMONAVIY TADQIQOTLAR - Alisherov Khusan To’xtamuratovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya   Aerodinamik  quvurlar  havo  oqimlarini  o‘rganish  va  turli  ob’ektlarning aerodinamik  xususiyatlarini  sinovdan  o‘tkazishda  muhim  rol  o‘ynaydi.  Ushbu maqolada aerodinamik quvurlar ishlash tamoyillari, ularning tasnifi va bu sohadagi mahalliy  va  xorijiy  olimlarning  hissasi  ko‘rib  chiqiladi.  Aerodinamika optimallashtirish,  energiya  sarfini  kamaytirish  va  turbulentlikni  pasaytirishga qaratilgan  tadqiqotlar  tahlil  qilinadi.  Aerodinamik  tadqiqotlarda  qo‘llanilayotgan zamonaviy texnologiyalar va bu sohaning istiqbollari ham muhokama qilinadi.