ADABIYOT VA SANʼAT UYGʻUNLIGI - Doniyorov Jaloliddin Oybek o’g’li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  adabiyot  va  sanʼat  o‘rtasidagi  uyg‘unlik, ularning bir-birini qanday to‘ldirishi va insoniyat madaniy taraqqiyotiga ta’siri haqida so‘z yuritiladi. Adabiyot va sanʼatning o‘ziga xos xususiyatlari, ularning o‘zaro aloqasi hamda  tarixiy  va  zamonaviy  misollar  asosida  ushbu uyg‘unlikning ahamiyati  tahlil qilinadi.  Shuningdek,  teatr,  musiqa,  rassomlik  va  kino  sanʼatining  adabiyot  bilan bog‘liqligi  ham  yoritilib,  bu  sohalarning  bir-birini  qanday  boyitishi  ko‘rsatiladi. Maqola  sanʼat  va  adabiyotning  jamiyatga  va  inson  ruhiyatiga  ta’sirini  chuqur tushunishga yordam beradi.