MUSTAQILLIK YILLARIDA YIRIK SANOAT SOHASIDAGI ISLOHOTLAR - Esanova Nilufar (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Qashqadaryo viloyati sanoatini rivojlantirishda kichik biznes va xususiy  tadbirkorlikning  ahamiyati  katta.  Viloyatda  sanoat  sohasini  rag‘batlantirish uchun  kichik  va  o‘rta  korxonalarni  tashkil  etish  va  ularni  qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari  yaratildi.  Mazkur  mexanizmlar  doirasida  tadbirkorlik  subyektlariga soliq imtiyozlari, kreditlash imkoniyatlari va infratuzilmani yaxshilashga qaratilgan chora-tadbirlar joriy etildi. Bu esa, o‘z navbatida, viloyat iqtisodiyotini diversifikatsiya qilish,  yangi  ish  o‘rinlari  yaratish  va  mahalliy  mahsulotlar  ishlab  chiqarishni kengaytirishga xizmat qiladi.