O’ZBEKISTONDA TA’LIM SALOHIYATINI YUKSALTIRISHDA XOTIN- QIZLARINING O’RNI - ELBOYEVA SHAHNOZA BO‘RINIYOZOVNA; BERDIYEVA GULRUX ADILOVNA (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada O‘zbekiston xotin-qizlarning ilm-fan rivojidagi o‘rni,  ularning  maqomini  yuksaltirish,  huquq  va  manfaatlariga  qaratilgan  davlat siyosatining  ta’minlanganligiga  oid  ma’lumotlar  keltirilgan.  Shuningdek,  ilm-fanda xotin-qizlarning  ishtiroki  misolida  pedagogika  yo‘nalishi  olimalari,  xususan, Qashqadaryolik pedagog olimalar faoliyati yoritilgan.