O‘ZBEKISTONDA XX ASRNING 30-40 YILLARDA SANOAT ISHCHILARI TARKIBINI SHAKLLANTIRISH VA KADRLAR TAYYORLASH JARAYONIDAGI MUAMMOLAR (JANUBIY VILOYATLAR MISOLIDA) - Mamatqulov Bekzod Sherozovich (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA:  Ushbu  maqolada  O‘zbekistonda  1925-1940  yillarda sanoatlashtirish  siyosatining  amalga  oshirish  jarayonida  sanoat  sohasi  ishchilari tarkibini shakllantirish va korxonalarni kadrlar bilan ta’minlash masalasi, sanoat sohasi kadrlari  tayyorlash  jarayonidagi  ziddiyatli  holatlar  O‘zbekistonning  janubiy viloyatlarida og‘ir sanoat tarmoqlarining rivojlanishi ilmiy manbalar asosida tarixiy tahlil etiladi.