O‘ZBEKISTON SANOATI TARAQQIYOTIDA TADBIRKORLIK FAOLIYATINING O‘RNI (QASHQADARYO VILOYATI MISOLIDA) - Nilufar Esonova; Feruza Baxriddinova (TADQIQOTLAR, 2025)
Mulkni  davlat  tasarrufidan  chiqarish  va  xususiylashtirish,  ko’p  ukladli iqtisodiyotni  shakllantirish  borasida  katta  tadbirlar  amalga  oshirildi.  1991  yil  18 noyabrda  qabul  qilingan  mulkni  davlat  tasarrufidan  chiqarish  va  xususiylashtirish to’g’risidagi  qonunga  muvofiq  davlat  mol-mulkini  xususiylashtirish  masalalari bo’yicha  20  dan  ortiq  maxsus dasturlar  ishlab  chiqildi  va ularni  amalga  oshirishga davlat  boshchilik  qildi.  Xususiylashtirish  jarayoni  umumiy  uy-joy  fondini,  savdo, mahalliy  sanoat,  xizmat  ko’rsatish  korxonalarini,  qishloq  xo’jalik  mahsulotlarini tayyorlovchi  xo’jaliklarni  davlat  tasarrufidan  chiqarishdan  boshlandi.  Bu  «kichik xususiylashtirish» deb nom oldi.