BOBURNI YOD ETIB - Safarova Xolida, (TADQIQOTLAR, 2025)
Zahiriddin  Muhammad  Bobur—buyuk  shoir,  davlat  arbobi  va  sarkarda.  U nafaqat  Hindistonda  buyuk  saltanat  barpo  qilgan,  balki  o‘zining  betakror  adabiy merosi  bilan  ham  tarix  sahifalarida  o‘chmas  iz  qoldirgan.  Bobur  o‘zining "Boburnoma"  asarida  hayoti,  harbiy  yurishlari  va  davrining  muhim  voqealarini mahorat  bilan  tasvirlagan.  Uning  g‘azallari  esa  ishq,  vatanparvarlik  va  falsafiy mushohadalarga boy bo‘lib, o‘zbek adabiyoti rivojiga katta hissa qo‘shgan.