ALISHER NAVOIYNING “FARHOD VA SHIRIN” DOSTONIDA KOMIL INSON G`OYASI - FAYZIYEVA MADINA NASULLAYEVNA, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur maqolada Alisher Navoiyning “Xamsa” si, undan o`rin olgan  “Farhod  va  Shirin”  dostoni  tahlili  va  komil  inson  haqidagi  fikrlar  bayon qilingan. Dostondagi Farhod, Shirin, Mehinbonu, Xusrav va boshqa personajlarning xarakterlari,  dostonda  tutgan  o`rni  va  timsol  vazifasi  yoritilgan.  Navoiyning “Xamsa”siga hozirgi adabiyotshunoslarimizning qarashlari qanday ekanligi yozilgan.