G’O’ZA O’SIMLIGINING XALQ XO’JALIGIDAGI AHAMIYATI, BOTANIK TAVSIFI HAMDA ULARDAN FOYDALANILISHI BO’YICHA TADQIQOTLAR TAHLILI - Normurodov Shaxzod Sharof o’g’li; Narzqulov Dilshod Rajabboyevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  g’o’zani  tur  turkumlari  foydalanish  bo’yicha tatqiqotlar tahlili, tarqalishi, botanik tavsifi, biologik xususiyati, xo’jalik ahamyati, yetishtirish  texnologiyasi  bo’yicha  ma‘lumotlar  keltirilgan.  Shuningdek,  maqolada soha olimlari Gossypium turkumi turlari va nav namunalaridan genetika va seleksion tadqiqotlarda foydalanish bo’yicha adabiyotlar tahlili o’rin olgan.