KORXONA BYUDJETINI TUZISH VA NAZORAT QILISH ASOSLARI - Mamadaliyev Muxammadiyorbek Dilshodbek o'g'li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Korxona byudjetini tuzish va nazorat qilish asoslari, har qanday tashkilotning  muvaffaqiyatli  faoliyati  uchun  muhim  jarayonlardan  biridir.  Byudjet, moliyaviy  reja  sifatida,  korxonaning  kelajakdagi  daromadlari  va  xarajatlarini belgilaydi.  Bu  jarayon,  moliyaviy  resurslarni  samarali  taqsimlash,  strategik maqsadlarni belgilash va moliyaviy barqarorlikni ta'minlashga yordam beradi. Ushbu maqolada, korxona byudjetini tuzish va nazorat qilish jarayonlari, ularning ahamiyati va bajarilishi uchun zarur bo‘lgan asosiy tamoyillar haqida ma'lumotlar berilgan.