БАХОРГИ БЎҒДОЙНИНГ СУВГА ВА ОЗИҚА ЭЛЕМЕНТЛАРИГА ТАЛАБИ - Бекбанов Б.А; Нагиметов О; Серимбетоа Т.Е (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация: Мақолада баҳорги бўғдой навларини етиштиришда уларнинг сув  ва  озиқа  элементларига  булган  талабини  қондириш  орқали,  юқори  ва сифатли мақсулот олиш бўйича тадқиқот натижалари келтирилган. Энг юқори ҳосилдорлик  N 150 ,P 70 ,K 50 +3кг/га  биостимулятор  билан  озиқлантирилган вариантда, назорат вариантга нисбатан юқори  бўлди.