BOSHLANG’ICH TA’LIMDA RAQAMLI TEXNALOGIYALARNI QO’LLASHDA KOGNITIV KO’NIKMALARNI RIVOJLANTIRISH - Jakbarova Oyazimxon Mutalipovna,; Abdug’aniyeva Masturaxon Toxirjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Ushbu  maqolada  boshlang’ich  ta’limda  raqamli  texnalogiyalarni o’quvchilarning  kognitiv  ko’nikmalarini  rivojlantirishdagi   o’rni  ko’rib chiqilgan. Mazkur ishda  raqamli  vositalar  yordamida  e’tibor, xotira  va  ijodiy fikrlash  kabi  qobilyatlarni  shakllantirish  usullari  tahlil  qilinadi.   Ushbu ishda  ta’lim jarayonida  zamonaviy    texnalogiyalaridan    foydalanishning    afzalliklari    va  ehtimoliy  kamchiliklari  yoritiladi.