LDPNING UZOQ YILLIK HUKMRONLIGI VA 1990-YILLARGA KELIB INQIROZGA YUZ TUTISHI - Rajabov Javohir Jahongir o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Yaponiya Liberal Demokratik Partiyasining (LDP)  1955-1993-yillardagi  hukmronligi  va  1990-yillarga  kelib  inqirozga  yuz tutish  sabablari tahlil  qilinadi.  LDP  uzoq  yillar  davomida  iqtisodiy  o‘sish, saylov tizimidagi  ustunlik  va  siyosiy  barqarorlik  tufayli  hukmronlik  qilgan.  Biroq,  1990-yillarda  iqtisodiy  inqiroz,  korrupsiya  mojarolari  va  ichki  siyosiy  bo‘linishlar partiyaning zaiflashishiga olib keldi. 1993-yilda LDP tarixda birinchi marta saylovda mag‘lubiyatga  uchrab,  hokimiyatni  muxolifatga  topshirdi.  Ushbu  maqolada  LDP inqirozining  omillari  va  1993-yildagi  saylovlarning  Yaponiya  siyosatiga  ta’siri batafsil tahlil qilinadi.