OSHPAZLIK KASBINI O‘RGATISHDA KREATIVLIK VA INNOVATSIYANING AHAMIYATI - Musurmonova Sarvinoz Yokubjonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada oshpazlik kasbini o‘rgatishda kreativlik va innovatsiyaning  o‘rni  va  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Maqola  oshpazlik  ta’limini zamonaviylashtirish  va  o‘quvchilarning  ijodiy  yondashuvlarini  rivojlantirishda kreativlik  va  innovatsion  pedagogik  usullarni  qo‘llashning  muhimligini  ko‘rsatadi. Oshpazlik  sohasidagi  yangi  texnologiyalar,  molekulyar  gastronomiya,  sous-vide usullari va 3D oziq-ovqat printerlarining ta'limda qo‘llanilishi, o‘quvchilarga taomlarni yaratish va estetik jihatdan bezashda yangi imkoniyatlar yaratadi. Maqola kreativlikni oshirish  uchun  interfaol  metodlar,  amaliy  mashg‘ulotlar  va  guruhli  ishlashni  taklif etadi,  shuningdek,  innovatsion  texnologiyalarni  o‘rganish  va  qo‘llash  orqali o‘quvchilarning  kasbiy  malakalarini  mustahkamlashga  imkon  beradi.  Kelajakda oshpazlik ta'limida kreativlik va innovatsiyaning roli yanada ortishi kutilmoqda. Ushbu yondashuvlar  o‘quvchilarning  global  oshpazlik  sanoatiga  muvaffaqiyatli integratsiyasini  ta'minlaydi  va  ularni  yangi  texnologiyalarni  qo‘llashga  tayyorlaydi. Maqola, o‘quvchilarni zamonaviy  oshpazlik uslublari va texnologiyalarini o‘rgatish orqali ularning kreativliklarini rivojlantirish, hamda ularni global oshpazlik sohasida muvaffaqiyatli  ishlashga  tayyorlashning  ahamiyatini  yoritadi.  Bu,  oshpazlik ta'limining yanada sifatli, samarali va innovatsion bo‘lishiga olib keladi.