TIBBIY XIZMAT TUSHUNCHASI, TURLARI VA AHAMIYATI - Abdullayev Jamshid Djamilovich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Maqolada  tibbiy  xizmat  tushunchasi  barcha  xаlqаro-huquqiy manbalari tahlil qilingan. O‘z navbatida tibbiy xizmatning ta’rifi, turlari va ahamiyati, profilaktika,  diagnostika,  terapevtik  va  palliativ  tadbirlar  va  bemor  hamda  tibbiy tashkilot o‘rtasidagi munosabatlar, tibbiy xizmat va tibbiy yordam masalalari, dunyoda mazkur masalalarning bugungi kundagi joriy holati o‘rganilgan.