КАРТОШКА КАВЛАГИЧНИНГ КАВЛАШ ҚИСМЛАРИ ЎЛЧАМЛАРИНИ АНИҚЛАШ - ИсаковИсаков Алижон Абдумитолипович; Қахрамонов Далер (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация: Картошка етиштиришга сарфланадиган барча харажатларнинг 60%, ортиғини  йиғиштириб олиш ишларига сарфланади. Картошка ҳосилини йиғиштириб  олишда  механизациялаш  воситаларини  қўллашга  сарфланадиган харажатларни 3-5 маротаба, картошка нобудгарчилигини 30 % гача камайтириш имконини беради. Картошкани кавлаб олишда машина лумехининг роли катта, унинг параметрлари эса мухим ахамият касб этади.