MAVZU: GISTOLOGIYA SITOLOGIYA VA EMBRIOLOGIYA FANINING RIVOJLANISH TARIXI - To’xtamurotov To’xtasinbek (TADQIQOTLAR, 2025)
Gistologiya (grekcha: ἱστός [gisto]  va λόγος [logiya])  — odam  va  hayvonlar organizmining toʻqimalari haqidagi fan. "Gistologiya" terminini birinchi boʻlib nemis olimi  K.  Mayer  taklif  etgan.  Gistologiya  toʻqima  va  aʼzolarning evolyutsiyasi, rivojlanishi  (gistogenez),  mikroskopik  va  oʻta  nozik  tuzilishi,  kimyoviy  tarkibi, vazifasi  (gistofiziologiya),  shuningdek,  ularning  tuzilishi  bilan  faoliyati  oʻrtasidagi bogʻlanishni oʻrganadi.