YANGI SERIYALARDAGI MAGISTRAL YUK ELEKTROVOZNING YURISH QISMINING TEXNIK HOLATINI TAHLIL QILISH - Adilov N.B; Davronov O.S. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada yangi seriyadagi magistral yuk elektrovozlari mexanik qismining texnik holati tahlili keltirilgan. Asosiy konstruktiv elementlar, shu jumladan rama,  yurish  qismi  va  ilashish  qurilmalari,  shuningdek  ularning  harakatlanuvchi tarkibning  ekspluatatsion  xususiyatlari  va  ishonchliligiga  ta’siri  kо‘rib  chiqilgan. Asosiy  uzellar  va  detallarning  yeyilishini  diagnostika  qilish  va  baholash  natijalari keltirilgan,  texnik  xizmat  kо‘rsatish  samaradorligini  oshirish  bо‘yicha  tavsiyalar berilgan.  Mexanik  komponentlar  holatini  monitoring  qilish  va  tahlil  qilishning zamonaviy usullarini qо‘llashga alohida e’tibor qaratilgan.