ABU NASR FAROBIY ASARLARIDA INSONIYAT MAʼNAVIY MADANIYATINING TARAQQIYOTI - Otajonov Jahongir To’lqinjon O’g’li; Qirgizov Imyamin (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  Maqolada  Abu  Nasr  Farobiyning  inson  xulq  –  atvori shakillanishida tarbiyaning o’rni va ma’naviy madaniyatining taraqqiy etishi haqidagi falsafiy qarashlari yoritilgan. Shuningdek Bugungi kunda ijtimoiy-siyosiy hayotda ro‘y berayotgan  jarayonlarni  qiyoslash  asosida  mavzuning  dolzarb  muammo  ekanligi o‘rganilgan.