PRIMITIV XARAKTERLAR QIYMATLARI VA GAUSS YIG’INDILARI ORASIDAGI BOG’LIQLIK. - Abdunabiyev Jamshid Olimjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu  ishda  Primitiv  xarakterlar    qiymatlari  bilan  va  Gauss  yig’indilari qiymatlari  orasidagi  bog’lanish    o‘rganilgan,  yani  agar  ????(????)   q    moduli  bo’yicha primitiv xarakter,   ????(????; ????, ????) = ∑ ????(????)???? ( ???????????? ) ????????=1  Gauss yig‘indisi bo‘lsa u holda   ????(????̅)????(????) = ∑ ????̅(????)????( ???????????? )  ????????=1  tenglikning o‘rinli ekanligi isbotlangan.