METALL KATALIZATOR ISHTIROKIDA SINTEZ GAZLARNI AJRATIB OLISH. - A.A. Ataxanov; N.H. Sharipov; J.A.Ibragimov; J.Sh.Baxtiyorov. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Kimyo sanoatining rivojlanishi bilan birga, energiya resurslarini samarali ishlatish va yangi energiya manbalarini izlash zaruriyati ortib bormoqda. Bu jarayonda  sintet  gazlar  muhim  ahamiyatga  ega  bo'lib,  ular  uglerod  monoksidi  va vodoroddan  iborat  bo'lib, ko'plab kimyoviy  jarayonlarda asosiy  xom  ashyo  sifatida ishlatiladi. Metall katalizatorlar esa ushbu jarayonda muhim rol o'ynaydi, chunki ular kimyoviy  reaksiyalarni  tezlashtirib,  energiya  sarfini  kamaytiradi.  Ushbu  maqolada metall katalizatorlar ishtirokida sintet gazlarni ajratib olish jarayoni, uning afzalliklari, qo'llanilishi va kelajakdagi istiqbollari haqida ma'lumotlar berilgan.