MAVZU: ME’DA OSTI BEZI GORMONLARI.PREPARATGA QARSHI DORI VOSITALAR - O’zganova Matlubaxon To’lanovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Oshqozon osti bezi inson tanasida muhim rol o'ynaydigan muhim organdir. U bir  nechta  funktsiyalarni  bajaradi.  Birinchidan,  u  ovqat  hazm  qilishga  yordam beradigan ovqat hazm qilish fermentlarini ishlab chiqaradi. Ikkinchidan, oshqozon osti bezi  insulin  va  qon  shakarini  tartibga  soluvchi  boshqa  gormonlarni  ham  ishlab chiqaradi.  Agar  bu  organ  to'g'ri  ishlamasa,  bu  diabet  va  pankreatit  kabi  turli kasalliklarga  olib  kelishi  mumkin.  Oshqozon  osti  bezini  dorilar  bilan  davolash organning  normal  ishlashini  tiklashga  yordam  beradi.  Dori  vositalari  odamga  ta'sir qiladigan o'ziga xos kasallik uchun tanlanadi. Bizning saytimizning ushbu maqolasida siz oshqozon osti bezi uchun qanday dorilar mavjudligini va ularni qanday qilib to'g'ri qabul qilishni bilib olasiz.