MAVZU: HOMILADOR VA EMIZIKLI AYOLLARNI OVQATLANISHI - M. SIDDIQJONOVA (TADQIQOTLAR, 2025)
Homilador ayolning ratsionini tashkil etuvchi oziq-ovqat tabiiy holatga imkon qadar  yaqin  bo‘lsa  yaxshi.  Qayta  ishlangan  ovqatlarga  kamroq  ustunlik  berishga harakat qilish  lozim.  Agar kartoshka  bo‘lsa, uni pishirilgan  yoki qaynatilgan holda iste’mol  qilish  lozim.  Agar  don  bo‘lsa,  unda  jigarrang  guruch,  arpa,  grechka, makkajo‘xori tanovul  qilish kerak.  Shirinliklardan  esa  meva  yoki  70  foiz  shokolad tavsiya  etiladi.Amalda,  agar  shifokor  yoki  qarindoshlar  homiladorlik  paytida yoqmaydigan  yoki  yoqtirmaydigan  taomlarni  tavsiya  qilsa,  ularni iste’mol  qilish majburiy emas. Homiladorlik paytida ratsionning tarkibiy qismlari kelajakdagi onaga nafaqat foyda keltirishi, balki zavq keltirishi ham kerak.