QATTIQ JISMLARDA FAZAVIY O'TISH JARAYONIDA ELEKTROFIZIK VA STRUKTURAVIY XOSSALARNING O‘ZGARISHI - Jumayeva Lobar Shokir qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada qattiq jismlarda fazaviy o'tishlarning nazariy va eksperimental  asoslari  yoritiladi.  Fazaviy  o'tishlar  natijasida  materiallarning elektrofizik  va  strukturaviy  xossalarida  sodir  bo‘ladigan  o‘zgarishlar  batafsil o‘rganiladi. Maqolada birinchi va ikkinchi turdagi fazaviy o'tishlarning xususiyatlari, energiya  zonalariga  ta'siri,  dielektrik  konstantaning  o‘zgarishi  va  issiqlik o‘tkazuvchanlikdagi  o‘zgarishlar  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  fazaviy  o'tishlarning nanoelektronika, sensor texnologiyalari va energiya tizimlaridagi amaliy qo‘llanilishi keng ko‘rib chiqilgan.