SO‘ROVLAR. SO‘ROVLAR YORDAMIDA MA'LUMOT TO‘PLASH VA TAHLIL QILISH: FOYDALARI VA AMALIYOTDAGI O‘RNI. - Tojimamatov Isroil,; Abdurashidov Ozodbek Xurshidbek o`g`li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya:    So‘rovlar,  ularning  asosiy  vazifalari  va  turli  shakllari (so‘rovnomalar, anketalar, intervyular) haqida va so‘rovlar yordamida qanday turdagi ma'lumotlar  yig‘ilishi  mumkinligi,  masalan,  mijozlar  fikri,  bozor  tahlili,  ilmiy tadqiqotlar  va  boshqalar.  To‘plangan  ma'lumotlar  qanday  tahlil  qilinishi,  statistik metodlar  va  natijalarning  ishonchliligi  qanday  ta'minlanishi,  so‘rovlar  yordamida qanday  amaliy  natijalarga  erishish  mumkinligini    masalan,  biznes  strategiyalarini shakllantirish,  mijozlar  ehtiyojlarini  aniqlash,  jamiyat  fikrini  o‘rganish.  So‘rovlar qanday qilib samarali ishlashini, ularni o‘tkazishda yuzaga keladigan muammolarni va qanday qilib ularni bartaraf etish mumkinligini ko‘rib chiqamiz.