ПОЛИЗ ЭКИНЛАРИНИ ЗАРАРКУНАНДАЛАРГА ҚАРШИ ҲИМОЯ ҚИЛИШ УСУЛЛАРИ ВА УЛАРНИНГ ЎСИШ ЖАРАЁНИГА ТАЪСИРИ (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Мазкур мақола полиз экинларини зараркунандаларга қарши ҳимоя қилиш усуллари ва уларнинг ўсиш жараёнига таъсирини тадқиқ этади. Полиз экинларининг зараркунандалардан ҳимоя қилиниши ўсимликларнинг ўсишини ва хосилдорлигини сақлаш учун муҳим аҳамиятга эга. Мақолада Кимёвий, биологик, механик ва агротехник ҳимоя усуллари ва уларнинг ўсимликлар ривожига кўрсатадиган таъсири детализланган. Тадқиқот натижалари ҳар бир ҳимоя усулининг самарадорлиги ва экологик таъсирини кўрсатиб, уларнинг мувозанатли қўлланилиши зарурлигини аниқлайди.