ФУТБОЛ БИЛАН ШУҒУЛЛАНГАН БОЛАЛАР, БАЛОҒАТ ЁШИДАГИЛАР ВА ЎСМИРЛАРНИНГ АНАТОМИК-ФИЗИОЛОГИК РИВОЖЛАНИШИ ТАВСИФИ (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ушбу мақолада футбол билан шуғулланишнинг болалар, ўсмирлар ва балоғат ёшидагиларнинг анатомик-физиологик ривожланишига таъсири таҳлил қилинган. Футболнинг мускул ва суяк тизими, юрак-қон томир, нерв ҳамда руҳий-эмоционал тизимлар ривожланишига таъсири ёритилган. Шунингдек, ушбу спорт турининг жисмоний ва психологик ҳолатни яхшилашдаги ўрни ва унинг ёш спортчилар учун аҳамияти кўрсатиб берилган.