АГРАР ТЕРМИНЛАР ВА УЛАРНИНГ ТАРЖИМАСИДАГИ МУАММОЛАР (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
ушбу мақолада аграр терминлар таржимасидаги эквивалентлик ва бошқа муаммолар, терминларнинг фаол лексикадан жой олишига сабаб бўладиган омиллар, аграр терминлар ва бошқа соҳа терминлари ўртасидаги боғлиқликлар, сунъий равишда ясалган эквивалентларнинг тақдири ҳақида сўз юритилган. Илмий матнларни таржима қилишда таржимон нималарга эътибор қаратиши лозимлиги кўрсатиб берилган.