O‘ZBEKISTONDA INGLIZ TILINI O‘RGANISH MUAMMOLARI VA YECHIMLARI – MAHALLIY TA’LIM TIZIMIDA DUCH KELINADIGAN MUAMMOLAR (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
O‘zbekistonda ingliz tilini o‘rganish jarayoni zamonaviy dunyoda muhim ahamiyatga ega. Bugungi kunda ingliz tili global muloqot tili sifatida tanilgan va ko‘plab sohalarda, jumladan, ta’lim, biznes, ilm-fan va madaniyatda keng qo‘llaniladi. O‘zbekistonning ta’lim tizimida ingliz tilini o‘rganish jarayoni ko‘plab o‘quvchilar va o‘qituvchilar uchun qiziqarli va muhim bo‘lsa-da, bu jarayonda bir qator qiyinchiliklar va to‘siqlar mavjud. Ushbu maqolada ingliz tilini o‘rganish jarayonida uchraydigan muammolar va ularni hal etish yo‘llari haqida ma'lumotlar berilgan.