(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Botulizm kasalligi diagnostikasida zamonaviy etapda serologik va bakteriologik usullar kombinatsiyasiga asoslangan usullarni yoki bir paytning o‘zida bir nechta serologik usullarni qo‘llash lozimligini ko‘rsatadi. Kasallik kechishi va kasallikdan keyingi asoratlari bemorni o‘z vaqtida tashxislash va kasalxonaga yotqizish, kasallikning dastlabki soatlarida yoki kunlarida antitoksik zardobni kiritish bilan belgilanadi. Bu botulizm bilan kasallangan bemorlarni shoshilinch davolashning asosiy komponentidir.