(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Sinonimlar, ya’ni ma’nodosh so’zlar, tilshunoslikda muhim ahamiyatga ega. Ular bir-biriga yaqin ma’noga ega bo’lib, leksik boylikni oshirishda, ifodali nutq yaratishda va muloqotda aniqlik berishda muhim rol o’ynaydi. Sinonimlar yordamida bir xil ma’noni turli shakllarda ifodalash, so’zlarni boyitish va ularning uslubiy rang-barangligini oshirish mumkin.