YAKKA TARTIBDAGI TADBIRKORLARNI SOLIQKA TORTISHDAGI MUAMMOLAR VA ULARNI BARTARAF ETISH YO‘LLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Yakka tartibdagi tadbirkorlar (YTT) O‘zbekiston iqtisodiyotining muhim tarkibiy qismi bo‘lib, ular kichik biznes va xizmat ko‘rsatish sohalarida muhim rol o‘ynaydi. Ularning soliqqa tortilishi davlat byudjetiga tushumlar hajmiga hamda iqtisodiy barqarorlikka bevosita ta’sir qiladi. Ammo hozirgi soliqqa tortish tizimi YTTlar uchun qator qiyinchiliklarni keltirib chiqarib, ularning yashirin iqtisodiyotga o‘tishiga sabab bo‘lmoqda.