ОИВ ИНФЕКЦИЯЛИ БЕМОРЛАРДА ИЧАК ПАРАЗИТОЗЛАРИ УЧРАШИНИНГ ИММУНОТАНҚИСЛИК ДАРАЖАСИ БИЛАН БОҒЛИҚЛИГИ (Ustozlar uchun, 2025)
Тадқиқотнинг мақсади ОИВ инфекцияси ичак паразитозлари билан кечганда организм иммунитет ҳолатини ўрганиш. Тадқиқот учун 65 нафар ОИВ ва ичак паразитозлари билан биргаликда касалланган беморлар олинди.Беморларда кўпинча Giardia lamblia ва Blastocystis hominis аниқланди. Ичак паразитозлари аниқланган беморларда кучли иммуносупрессия (CD4