(untitled) (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta’limning o’rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekistonda avtomobillarning tarixini raqamlashtirish jarayoni, uning afzalliklari va ahamiyati tahlil qilinadi. Transport vositalariga oid ma’lumotlarni raqamli tizimga o‘tkazish orqali avtomobillar tarixi, egalari, texnik holati va boshqa muhim ko‘rsatkichlarni samarali va aniqlik bilan boshqarish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, raqamlashtirishning huquqiy xavfsizlikni ta’minlash, davlat nazoratini kuchaytirish, transport sohasidagi korruptsiyani kamaytirish va fuqarolarga qulaylik yaratishdagi o‘rni haqida so‘z yuritiladi. Mazkur yo‘nalishda olib borilayotgan innovatsiyalar, duch kelinayotgan muammolar, xalqaro tajriba va istiqboldagi rejalar ham yoritiladi. Raqamlashtirishning zamonaviy hayotga ta’siri, iqtisodiyot va ijtimoiy hayotga qo‘shayotgan hissasi batafsil o‘rganiladi. Аннотация: В данной статье рассматривается процесс цифровизации истории автомобилей в Узбекистане, подчеркиваются его преимущества и значимость. Переход на цифровые системы позволяет эффективно и точно управлять данными об истории автомобилей, их владельцах, техническом состоянии и других важных показателях. Также обсуждается роль цифровизации в обеспечении правовой безопасности, усилении государственного контроля, снижении уровня коррупции в транспортной сфере и создании удобств для граждан. В статье освещаются инновации, проблемы, международный опыт и перспективы развития в этой области. Предоставлен подробный анализ влияния цифровизации на современную жизнь, а также её вклад в экономику и социальное благополучие. Annotation: This article explores the process of digitizing the history of automobiles in Uzbekistan, highlighting its advantages and significance. By transitioning vehicle-related information to digital systems, it becomes possible to efficiently and accurately manage data such as the history, ownership, technical condition, and other important indicators of vehicles. Additionally, the article examines the role of digitization in ensuring legal security, enhancing state oversight, reducing corruption in the transportation sector, and improving convenience for citizens. Innovations, challenges, international experiences, and future prospects in this area are also discussed. The article provides an in-depth analysis of how digitization impacts modern life, as well as its contributions to the economy and social well-being.