(untitled) (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta’limning o’rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Sun’iy intellekt (SI) texnologiyalari dunyo bo’ylab hayotimizga kirib borar ekan, shaxsiy ma’lumotlarni himoya qilishning ahamiyati ortmoqda. Ushbu maqolada, sun’iy intellekt yordamida ma’lumotlar xavfsizligini ta’minlashning yangi yondashuvlari, tizimlar va usullarining samaradorligi o‘rganiladi. Maqolada sun’iy intellektning shaxsiy ma’lumotlarni aniqlash, monitoring qilish va xavfsizligini ta’minlashdagi o’rni hamda yangi usullarni qo’llashning innovatsion imkoniyatlari muhokama qilinadi.Bundan tashqari, sun’iy intellekt yordamida ma’lumotlarni avtomatik tarzda identifikatsiya qilish, anomaliyalarni tahlil qilish va xavf-xatarlarni oldini olishdagi roli ta’kidlanadi. Shuningdek, yangi algoritmlar, avtomatlashtirilgan tarmoqlar va masofaviy monitoring tizimlari orqali foydalanuvchilarning ma’lumotlarini himoya qilish imkoniyatlari tahlil qilinadi.Ma’lumotlarni shifrlash, xavfsizlik tarmoqlarini kuchaytirish va foydalanuvchi maxfiyligini himoya qilishda sun’iy intellektning o‘zgaruvchan texnologiyalari va ularning kiberxavfsizlikdagi roli haqida so‘z yuritiladi. Kelajakda sun’iy intellektning xavfsizlik sohasidagi rivojlanish istiqbollari, yangi xavf-xatarlar va texnologik to’siqlarni qanday bartaraf etishi keltiriladi.Maqola shuningdek, shaxsiy ma’lumotlarning maxfiyligi va xavfsizligini saqlashdagi etik masalalarni ham yoritadi. Bularni hisobga olgan holda, sun’iy intellektning kiberjinoyatchilikka qarshi kurashishda qanday yordam berishi, xavfsizlikni ta’minlashdagi samaradorligi va texnologik yangilanishlar qanday kiberxavfsizlikni shakllantirishi haqida chuqur tahlil o’tkaziladi. Аннотация: Технологии искусственного интеллекта (ИИ) все больше проникают в различные сферы нашей жизни, и важность защиты личных данных становится все более актуальной. В этой статье рассматриваются новые подходы к защите личной информации с помощью ИИ, а также эффективность этих систем и методов. Обсуждается роль ИИ в идентификации данных, мониторинге и обеспечении безопасности, а также инновационные возможности применения новых методов для защиты данных.Кроме того, в статье подчеркивается роль ИИ в автоматическом шифровании данных, обнаружении угроз и предотвращении утечек. Рассматривается, как новые алгоритмы, автоматизированные сети и системы удаленного мониторинга способствуют защите данных.Обсуждается роль ИИ в усилении сетевой безопасности, шифровании данных и обеспечении конфиденциальности пользователей в контексте его развивающихся технологий. Также рассматриваются перспективы дальнейшего развития ИИ в области безопасности, потенциальные новые угрозы и способы их минимизации.Этические аспекты защиты личной информации, а также роль ИИ в борьбе с киберпреступностью и повышении кибербезопасности также рассматриваются в статье. Осуществляется глубокий анализ того, как ИИ формирует будущее кибербезопасности, решая проблемы и предлагая решения для эволюционирующих угроз. Annotation: As artificial intelligence (AI) technologies continue to integrate into various sectors of our lives, the importance of protecting personal data is becoming increasingly critical. This article explores the new approaches to safeguarding personal information using AI, examining the effectiveness of these systems and methods. It discusses the role of AI in data identification, monitoring, and securing, along with the innovative possibilities of applying new methods to ensure data privacy.Additionally, the article highlights the role of AI in automatic data encryption, threat detection, and preventing breaches. The analysis covers how new algorithms, automated networks, and remote monitoring systems are contributing to data protection.The role of AI in strengthening security networks, encrypting data, and ensuring user privacy is discussed in the context of its evolving technologies. The article also explores the future development of AI in the security sector, potential new threats, and how these can be mitigated.Ethical considerations in protecting personal information, as well as the role of AI in combating cybercrime and enhancing cybersecurity, are also explored. The article provides an in-depth analysis of how AI is shaping the future of cybersecurity, addressing challenges and providing solutions to evolving threats.